zavřít
Současně se koná

Současně se koná

NECHTE SE INSPIROVAT NORMANDKAMI

19. února 2025  /  15:03

Zažijte trojbarevně strakaté odpoledne v ringu dojených plemen v úterý 29.4.2025 od 13:00 hodin.

Normandský skot je unikátní svou všestranností, TOP kvalitou produkce a nenáročností!

  • magicky zbarvená zvířata s brejličkami
  • opakované vítězky Miss Sympatie

Program – úterý 29. dubna:

13.00 Prolog o plemeni a jeho přednostech

13.30 – 16.00 Soutěžní přehlídka plemenic v doprovodu a choreografii Věry Zaoralové.

  • Soudce Mme Sixtine Person z Francie
  • Jalovice mladší – patronát a předání cen (Karlov a.s.)
  • Jalovice starší – patronát a předání cen (NTG Agri s.r.o.)
  • Prvotelky – patronát a předání cen (Fides Agro)
  • Starší krávy – patronát a předání cen (VVV Vernéřovice)  
  • Nejlepší vemeno – patronát a předání cen (Alfa Agri Technik CZ)
  • Šampionka výstavy – patronát a předání cen (Synetics)

16.30 Randez vous normandských chovatelů a ošetřovatelů u stánku Normandského svazu. Přípitek a občerstvení pod patronací SCHNS, z.s.      

U stánku Normandského svazu můžete ochutnat nejkvalitnější plnotučné a2 BIO mléko, a také výrobky z něj ze Statku Zaoral v podobě skvělých zrajících i čerstvých sýrů. Samozřejmě zde nemůže chybět ani tradiční šlágr výstavy, točená „A2 normandská zmrzlina“.

Dozvíte se zajímavé informace nejen o méně známém pozitivním vlivu tohoto mléka na lidské zdraví a stravitelnost, ale i o kulinářsky skvělém mramorování normandského masa. To je kvalitou mimořádně blízké slavnému japonskému masu „Kobe“ z plemene Wagyů. Výhodou normandského skotu je ovšem o dost větší rámec a tím i výtěžnost masa. Snad proto normandi inspirovali české chovatele Ing. Papáčka a Ing. Mullera k úspěšnému křížení s plemenem Wagyů.
Uslyšíte o významu jemného mramorování normandského masa a o jeho špičkové kvalitě pro kuchyňské úpravy gurmánských specialit. Od manažerů BIO farmy Agrofyto, sourozenců Mužikovských z Lidečka na Valašsku se také dozvíte o výtečné jateční výtěžnosti a chuti.
Nové vědecké výzkumy už také prokázaly vyšší obsah mnohem zdravějších Omega-3 mastných kyselin v hovězím mase u zvířat krmených pouze na přirozených travních porostech. To je zvláště zajímavé pro BIO systémy. Kvůli nutričně bohatším a pro lidský konzum zdravějším produktům z pastevních chovů.

Využít prodeje vysoce kvalitního normandského BIO masa, případně plnotučného pastevního BIO mléka typu A2 a z něj i získaných obzvláště kvalitních mléčných výrobků můžete v:
neděli 27.4.2025 od 9.00-16.00
úterý 29.4.2025 od 9.00-12.00 rovněž u stánku Normandského svazu.

Prodej úspěšné Zaoralovic A2 zmrzliny z normandského mléka poběží během celé výstavy u stánku Normandského svazu mezi 10.00-15.00 hod.

PŘIJĎTE POBEJT A OSVĚŽIT SVOU MYSL POHODOU VYZAŘUJÍCÍ Z NORMANDEK!