NECHTE SE INSPIROVAT NORMANDKAMI
19. února 2025 / 15:03
Zažijte trojbarevně strakaté odpoledne v ringu dojených plemen v úterý 29.4.2025 od 13:00 hodin.
Normandský skot je unikátní svou všestranností, TOP kvalitou produkce a nenáročností!
- magicky zbarvená zvířata s brejličkami
- opakované vítězky Miss Sympatie
Program – úterý 29. dubna:
13.00 Prolog o plemeni a jeho přednostech
13.30 – 16.00 Soutěžní přehlídka plemenic v doprovodu a choreografii Věry Zaoralové.
- Soudce Mme Sixtine Person z Francie
- Jalovice mladší – patronát a předání cen (Karlov a.s.)
- Jalovice starší – patronát a předání cen (NTG Agri s.r.o.)
- Prvotelky – patronát a předání cen (Fides Agro)
- Starší krávy – patronát a předání cen (VVV Vernéřovice)
- Nejlepší vemeno – patronát a předání cen (Alfa Agri Technik CZ)
- Šampionka výstavy – patronát a předání cen (Synetics)
16.30 Randez vous normandských chovatelů a ošetřovatelů u stánku Normandského svazu. Přípitek a občerstvení pod patronací SCHNS, z.s.
U stánku Normandského svazu můžete ochutnat nejkvalitnější plnotučné a2 BIO mléko, a také výrobky z něj ze Statku Zaoral v podobě skvělých zrajících i čerstvých sýrů. Samozřejmě zde nemůže chybět ani tradiční šlágr výstavy, točená „A2 normandská zmrzlina“.
Dozvíte se zajímavé informace nejen o méně známém pozitivním vlivu tohoto mléka na lidské zdraví a stravitelnost, ale i o kulinářsky skvělém mramorování normandského masa. To je kvalitou mimořádně blízké slavnému japonskému masu „Kobe“ z plemene Wagyů. Výhodou normandského skotu je ovšem o dost větší rámec a tím i výtěžnost masa. Snad proto normandi inspirovali české chovatele Ing. Papáčka a Ing. Mullera k úspěšnému křížení s plemenem Wagyů.
Uslyšíte o významu jemného mramorování normandského masa a o jeho špičkové kvalitě pro kuchyňské úpravy gurmánských specialit. Od manažerů BIO farmy Agrofyto, sourozenců Mužikovských z Lidečka na Valašsku se také dozvíte o výtečné jateční výtěžnosti a chuti.
Nové vědecké výzkumy už také prokázaly vyšší obsah mnohem zdravějších Omega-3 mastných kyselin v hovězím mase u zvířat krmených pouze na přirozených travních porostech. To je zvláště zajímavé pro BIO systémy. Kvůli nutričně bohatším a pro lidský konzum zdravějším produktům z pastevních chovů.
Využít prodeje vysoce kvalitního normandského BIO masa, případně plnotučného pastevního BIO mléka typu A2 a z něj i získaných obzvláště kvalitních mléčných výrobků můžete v:
neděli 27.4.2025 od 9.00-16.00
úterý 29.4.2025 od 9.00-12.00 rovněž u stánku Normandského svazu.
Prodej úspěšné Zaoralovic A2 zmrzliny z normandského mléka poběží během celé výstavy u stánku Normandského svazu mezi 10.00-15.00 hod.
PŘIJĎTE POBEJT A OSVĚŽIT SVOU MYSL POHODOU VYZAŘUJÍCÍ Z NORMANDEK!