Clara Zoe Campani: Část výtěžku věnuji "motýlkům"
31. července 2024 / 9:00
Paní Clara Zoe Campani, majitelka firmy, nám poskytla rozhovor pro veletrh Styl a Kabo.
Jaké byly vaše začátky, kdy jste zjistila, že chcete vyrábět a prodávat zmrzlinu, co k tomu bylo impulzem?
Asi v roce 2015, kdy jsem se zabývala převážně cukrařinou, jsem se rozhodla zmrzlinu naučit od mého kamaráda v Itálii, kde jsem 10 let žila. Trh tehdy nenabízel takovou kvalitu zmrzliny, jakou jsem si představovala.
Co máte na svojí práci nejraději?
Kreativitu. Jelikož si receptury vytvářím sama a nejedu podle určeného manuálu, mám zcela volnou ruku.
Co na svojí práci považujete za náročné?
Jednak je to fyzicky hodně náročná práce. Výroba zmrzliny má svoje pravidla, a tak i když mohu být kreativní, musím dodržet poměry surovin, tak, aby měla zmrzlina správnou strukturu. To se někdy může stát oříškem. Ale zatím se mi daří vše sladit.
Jaké jsou aktuálně trendy v oblasti zmrzliny, jako příchutě apod.? Vnímáte rozdílnou poptávku po příchutích zmrzliny mezi dětmi, ženami a muži, nebo je to otázka osobní preference konkrétního člověka?
Nemám moc ráda výraz "příchuť". Vyjadřuje to, že se přidává chuť do něčeho neutrálního. Mnohem vhodnější je označení druh zmrzliny. Děti obecně jsou hodně zlákány barvou. Vedou u nich tedy druhy zmrzliny jako je malina, dračí ovoce, mango… Ale také vanilka, na kterou jsou zvyklé. Jinak je to velmi individuální. Mnoho lidí rádo experimentuje a zkouší u nás, co zrovna nabízíme. Denně máme totiž něco nového.
Jakou příchuť zmrzliny mají nejraději vaše zákaznice a zákazníci?
Již několik let u našich zákaznic i zákazníků vede v oblíbenosti Slaný karamel, Pistácie, Pekanový oříšek s hruškou a javorovým sirupem, Vanilka je také stálice, ale i Malina s červenou řepou je velmi oblíbená, dále pak i Mango.
Jaká je vaše nejoblíbenější příchuť zmrzliny a z jakého důvodu?
Nemám preference, ale mám raději smetanové a sorbet si dávám jen výjimečně. Které druhy nevyhledávám, jsou čokoládové.
Na co se u vás můžeme těšit na veletrhu Styl a Kabo?
Druhů máme opravdu hodně, je těžké vybrat 8 druhů, které se vejdou do vitríny, jedna z nich bude kefírová.
V čem vidíte přínos prezentace na veletrhu Styl a Kabo?
Myslím, že móda je koníčkem každé ženy, tedy i já mám ráda toto odvětví. Veletrh je Styl a Kabo je zdrojem inspirace, a také přináší příležitost poznat nové lidi a navázat zajímavé spolupráce. Spolu s mojí sestrou pořádáme dobročinné bazary ve spolupráci s Debra ČR, což je dobročinná organizace, která pečuje o méně šťastné, tedy dětičky s nemocí motýlích křídel. A já jsem k tomu přidala ještě podporu z prodeje zmrzliny na takových akcích, jako je právě zmíněný veletrh, kdy část výtěžku věnuji „motýlkům“.
Děkuji za rozhovor.