Tomáš Svoboda - TommyKofi

6. srpna 2024  /  7:46

Rozhovor pro veletrh Styl a Kabo.

Jaké byly vaše začátky, kdy jste zjistil, že se chcete věnovat přípravě a prodeji kávových nápojů, co k tomu bylo impulzem?

Podnikavý jsem byl vždy. Hned po skončení studia střední školy jsem se vrhl do světa podnikání a otevřel jsem vlastní hospůdku na fotbalovém hřišti. Po dvou letech jsem se rozhodl jít dál a začal jsem hledat novou cestu, která by mě naplňovala a uživila. Zároveň mě začala fascinovat káva, a právě tady se zrodil nápad, jakým směrem se vydám dál. Po dvou letech tvrdé práce se moje firma rozrostla na dvě pojízdné kavárničky a tři kávové bary, které dnes zajišťují catering na různých firemních akcích, svatbách a veletrzích.

Co máte na svojí práci nejraději?

Lze říct, že mám na své práci rád všechno. Ta pestrost akcí, na které jezdím, je skvělá. Člověk navštíví mnoho nových míst a seznámí se se skvělými lidmi. Káva mi chutná a pracovat někde, kde je skvělá káva a výborní lidé je prostě radost.

Co na svojí práci považujete za náročné?

Mám rád kontakt s lidmi, i když to je někdy skutečně velmi náročné a člověk musí čas od času zkousnout různé situace.

Jaké jsou aktuálně trendy v oblasti kávy? Jsou nějaké trendy příchutě? Vnímáte rozdílnou poptávku po příchutích apod. kávy mezi ženami a muži, nebo je to otázka osobní preference člověka?

Nechtěl jsem do kavárničky dávat žádné specialitky, proto u mě naleznete primárně klasické druhy káv. Žádné nové trendy mě prozatím neoslovily.

Jakou příchuť kávy či typ kávy mají nejraději vaše zákaznice a zákazníci?

První dotaz po příchodu ke kavárničce je, zda je káva kyselá. Má klientela zákaznic a zákazníků preferuje spíš méně kyselou kávu a jde tak s tímto trendem proti proudu. Avšak obecně lze říct, že cappuccino a lungo je po mně asi nejvíce žádaný typ kávy.

Jaká je vaše nejoblíbenější příchuť či typ kávy a z jakého důvodu?

Já jsem zastánce klasického espressa. Člověk zde nejvíce rozezná chuť kávy.

Na co se u vás můžeme těšit na veletrhu Styl a Kabo?

Na všechno, co jsem nabízel i v minulých letech a na žádost tento rok bude v mojí nabídce i espresso s tonikem.

V čem vidíte přínos prezentace na veletrzích Styl a Kabo (spolupráci s tímto veletrhem)?

Velká zkušenost a zároveň velká zodpovědnost. Díky veletrhům Styl a Kabo jsem zde poznal opravdu skvělé lidi, se kterými nyní spolupracuji na mnoha záležitostech. Vedení celého veletrhu je naprosto dokonalé a osobně považuji tuto akci za jednu z mých nejoblíbenějších, které se s kávou během roku zúčastním.

Děkuji za rozhovor.